Connectoren

Wat je ook met je kabels doet, uiteindelijk wordt deze een keer verbonden met een instrument, een effectapparaat of versterker.
Hier komt meteen een nieuw begrip om de hoek kijken, namelijk de overgangsweerstand. Dat is de weerstand die tussen elke overgang in een electrisch circuit plaatsvindt. Elke overgang tussen twee verschillende materialen. Dus ook tussen de ader en de aansluiting binnen een plug. Maar ook tussen de plug en de input of outputconnector van je instrument of versterker.
Het is belangrijk om die weerstand zo laag mogelijk te houden om onnodige verliezen te voorkomen.

Je ongetwijfeld al gemerkt dat het heel leuk staat om al de effectpedaaltjes die je hebt aan te sluiten, maar je hebt waarschijnlijk ook direct gemerkt dat er een belachelijk hoge mate van ruis en signaalvervuiling plaatsvond. Gebrek aan definitie, druk, helderheid en dynamiek. Dat is het effect van een te hoge weerstand in je signaalketen. En als beloning ruis en de meest vreemde geluiden als alles aan staat. Kijk maar eens goed naar het aantal overgangen als je bijvoorbeeld met 6 pedaaltjes gaat spelen.
Bedenk je nu ook dat de snoertjes die tussen die pedaaltjes zitten over het algemeen van slechte kwaliteit zijn.

Een aantal overgangen kunt je eenvoudigweg niet beinvloeden, maar sommige zeker wel en daar zetten wij op in. Het loont de moeite.
Wij maken gebruik van de connectoren van Neutrik. Dit topmateriaal sluit volledig aan bij onze visie: de beste prijs-kwaliteitverhouding op het hoogste niveau.
Ja, er is beter. Zowel op het gebied van kabels als ook de pluggen.
Maar om 3 keer meer uit te geven aan een Frankenstein-kabel met plastic vergulde pluggen zonder dat je verschil hoort lijkt ons toch niet helemaal okay.

Wij maken gebruik van twee uitvoeringen: normaal en verguld.
Normaal is wat je al gewend was en verguld om een nog lagere overgangsweerstand te behalen. Tegen een kleine meerprijs is jouw connector van een dun laagje goud voorzien.
Neutrik heeft sinds kort een nieuwe lijn Jack-connectoren, de PX serie. Wij maken uitsluitend gebruik van de hoogste kwaliteit jackconnectoren van Neutrik. Deze PX serie kenmerkt zich door een slankere uitvoering en hierdoor zal het niet snel meer gebeuren dat twee pluggen elkaar in de weg zitten. Dit kon bij stereo setups nog wel eens gebeuren bij de standaard C-serie achter in een 19 inch-rack. Mechanisch en electrisch verschillen de beide series elkaar niet.
MAC plaatst vanwege de grote diameter van de samengestelde kabel originele Neutrik BPX-L trekontlastingen en sluitringen.
Onderstaande Neutrik Connectoren zijn leverbaar
Home
Basgitaarkabels
Gitaarkabels
Contact
Extra info